Pulju-Lompolon kylät
Kylä Kittilässä - Village in Kittilä
 
 
 
 

Pulju - Pohjoisinta Kittilää

 

Pulju on Kittilän kunnan pohjoisin kylä lähellä Enontekiön kunnan rajaa. Asukkaita on kylässä n. 25. Loma-asuntoja kylän läheisyydessä on runsaasti ja loma-aikoina asukasmäärä on moninkertainen. Puljun kylän valtti on kaunis luonto ja sen rauha. Pohjoisessa aivan kylän tuntumassa alkaa Puljun erämaa-alue, jossa Puljutunturi kohoaa lähes 500 metrin korkeuteen. Koillisen puolella kaukomaisemassa siintävät Kätkä - ja Korsatunturit.

Puljun etelä ja pohjoispuolella levittäytyvät laajat suoaukeat, jotka korostavat Puljun tunturimaisemaa. Kylän itäpuolella virtaa Syvä- Tepastojoki, joka laskee Ounasjokeen. Länsipuolella on kalaisa Puljujärvi. Näiden vesistöjen välissä on Puljuvaara, jonka rinteille asutus on asettunut tiiviiksi avoimeksi kyläkentäksi. Ympäröivien maisemiensa ansiosta Puljun kylä on kuin viimeinen keidas ennen Tunturi - Lapin erämaita. Puljun elävä maaseutukylä on myös yleisilmeeltään hyvin hoidettu, viehättävä ja intiimi.

 

Tervetuloa Puljuun!

 
 
 
 
Sivujen sisällöstä ja päivityksestä vastaavat kyläyhdistykset tai kylien toimijat. Kylän www-sivut on tuotettu Kittilän kylähankkeen aikana. Lisätietoja www.kideve.fi.